FAQ

  • Mag je binnen het meetvak de plekken met het meeste onkruid opzoeken? Nee. Binnen een meetlocatie zoek je het meetvak met het meeste onkruid. Daarna probeer je een zo goed mogelijk gemiddelde vast te leggen van het meetvak. Dit doe je door verdeeld over het meetvak 10 foto’s te nemen.
  • Mag je met de camera ook schuin foto’s nemen? Nee. De software is gebaseerd op horizontale foto’s. De software van de WUR is hiervan uitgegaan.
  • Waar moet je vooral op letten bij het nemen van de foto’s? Zorg ervoor dat er geen groen op de foto zichtbaar is dat geen onkruid is. Zoals bijvoorbeeld randen van het gazon of van een tuin. Probeer ook bladeren te voorkomen. Als deze vers zijn worden ze ook gezien als onkruid
  • Heeft mos nog invloed op de foto? Ja, omdat mos in de regel niet als onkruid wordt gezien kan bij het nemen van de foto´s het beste plekken worden uitgezocht waar zo min mogelijk mos staat.
  • Wat zijn de minimale eisen aan een smartphone? Het besturingssysteem moet Android 2.3 of hoger zijn. Daarnaast moet er een camera opzitten en is alleen voor het installeren van de app eenmalig een internetnetverbinding nodig.
  • Waarom is de Weedveiwer alleen geschikt voor Android? Op dit ogenblik is de Weedviewer alleen nog geschikt voor toestellen met Android. Voor de toepassing van de Weedviewer hoeft dit geen belemmering te zijn. Neem contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op om de mogelijkheden met ons te bespreken. 
  • Hoe werkt de Weedviewer? De Weedviewer is primair bedoeld als meetinstrument (vergelijk het met een duimstok of bv lichtmeter). Dit instrument geeft een waarde, namelijk A+,A,B,C of D. Deze waarde registreert u in uw normale systeem. Bij negatieve afwijkingen van het niveau ten opzichte van de eis kunt u, net als bij afwijkingen bij andere schaalbalken, met uw bestaande systeem een foto van de situatie nemen. Hiermee legt u de afwijking vast.
  • Waarom worden genomen foto’s niet vastgelegd? Dit is gedaan om de Weedviewer snel te laten werken. Opslag van foto’s beperkt de snelheid. Indien de uitwisseling van data door de komst van het 4G netwerk sterk wordt verbeterd zal er een nieuwe versie worden uitgebracht met de mogelijkheid om foto’s centraal op te slaan.